Képernyő átméretezés történt. A további megfelelő működéshez fontos az oldal frissítése. Kérjük, töltse újra/frissítse az oldalt a fenti gombbal, vagy a Ctrl + F5 billentyűkombinációval.

A weboldal Internet Explorer böngészővel nem tekinthető meg!

Ugrás a teljes tartalomhoz.

Ikermérő felszerelése

Az iker vízmérők egy vagy több ingatlan különböző felhasználási helyei ivóvízhasználatának mérésére szolgáló, az ivóvíz bekötővezeték végpontjára csillagpontosan kialakított bekötési vízmérők.

Ikervízmérő beszerelését a Soproni Vízmű Zrt. végzi a bejelentő megrendelése alapján. Az iker vízmérő tulajdonjoga a Soproni Vízmű Zrt.-t vagy az ellátásért felelős önkormányzatot illeti az üzemeltetési szerződésnek megfelelően.

Iker vízmérő felszerelésének megrendelését az ingatlan tulajdonosa, vagy egyéb jogcímen használója a tulajdonos írásbeli hozzájárulásával, írásban, az alábbi nyomtatványon teheti meg:

Vízmérő felszerelés megrendelés

A megrendelő lapon, felül válassza az „Iker vízmérő felszerelése” lehetőséget, és adja meg a meglévő felhasználási hely számát és a már felszerelt vízmérők gyári számát.

A megrendelőlapon szükséges a tulajdonos önkormányzat hozzájárulása is.

A megrendelőlaphoz csatolni kell:

A leendő felhasználó által kitöltött és aláírt két példány Közszolgáltatási szerződést 
Géppel kitölthető formátum
Nem lakossági Közszolgáltatási szerződés
Nem lakossági, géppel kitölthető formátum

Új NA 50 vagy annál nagyobb vízmérő felszerelése esetén tervdokumentációt kell készíttetni.

A megrendelést a Soproni Vízmű Zrt. visszaigazolja, melyben meghatározza a befizetendő előleget. Az előleg megfizetését a kivitelezés megkezdése előtt, a helyszínen igazolni kell.

A felszerelt vízmérő bekerül a Soproni Vízmű Zrt. számlázási nyilvántartásába.

Nem lakossági felhasználónak, ha a víziközmű-szolgáltatásról szóló 2011. évi CCIX. törvény 69. § szerint víziközmű-fejlesztési hozzájárulás megfizetésére kötelezett, a Közműfejlesztési osztályon vagy az Ügyfélszolgálaton kezdeményezheti az alábbi nyomtatványon:

                 Felhasználói nyilatkozat víziközmű-fejlesztési hozzájárulásról új igénybevétel esetén

További részletes információkat a bekötésekkel, mérőfelszereléssel és szerződéskötéssel kapcsolatos szabályokról Üzletszabályzatunk 4.1. és 4.2. pontjában, a 15-36. oldalon, valamint a megrendelő nyomtatványon talál. A tervdokumentációk kötelező tartalma Üzletszabályzatunk 1. mellékletében, a 99-100. oldalon található.