Képernyő átméretezés történt. A további megfelelő működéshez fontos az oldal frissítése. Kérjük, töltse újra/frissítse az oldalt a fenti gombbal, vagy a Ctrl + F5 billentyűkombinációval.

A weboldal Internet Explorer böngészővel nem tekinthető meg!

Ugrás a teljes tartalomhoz.

Sajtóközlemények

Ügyfélszolgálati hír
Sajtóközlemény

Víz Világnapi rajzpályázat

Társaságunk a Víz Világnapja alkalmából rajzpályázatot hirdet az ellátási területén élő és/vagy tanuló óvodás gyermekek és diákok körében.

A téma: ISMERED A VÍZMŰVESEKET?
Mit gondolsz, hogyan telik egy napunk? Mik a legfontosabb feladataink? Rajzold le, milyennek látsz minket!
Az alkotás bármilyen technikával készülhet, A/4 vagy A/3 méretben.
Az alkotásokat a Soproni Vízmű Zrt. 9400 Sopron, Bartók Béla utca 42.-ben várjuk személyesen, vagy postai úton.
A beküldési határidő: 2024. április 5.

Kérjük, a beküldött alkotások mellett szerepeljen:
a pályázó neve, oktatási intézménye, települése osztálya/csoportja és életkora, a kapcsolattartó neve, e-mail címe és telefonszáma, valamint a kitöltött és aláírt hozzájáruló nyilatkozat, amely az alábbi linkről letölthető:
Hozzájáruló nyilatkozat szülők részéről_2024

2024.03.08
Ügyfélszolgálati hír
Sajtóközlemény

Ál-vízművesek tűntek fel működési területünkön

Folyamatosan tűnnek fel ál-vízművesek a működési területünkön. Számos bejelentés érkezett pl. Sopronból, Kópházáról, Peresztegről, Bükről és Bőből is, miszerint ismeretlenek, magukat társaságunk munkatársainak kiadva próbáltak bejutni fogyasztók otthonaiba. Széleskörű szolgáltatásokkal keresik meg felhasználóinkat, vízmintavételre jelentkeznek, ellenőrzik a víz minőségét és keménységét, ha szükséges, vízszűrő berendezést is ajánlanak.

Társaságunk teljes mértékben elhatárolódik a fentiektől, hiszen munkatársaink csak fogyasztói megkeresés esetén ellenőrzik belső vízhálózaton a vízminőséget, nem ajánlanak vízszűrő berendezést, és mindig a bejelentő személlyel tartják a kapcsolatot.

Kérjük a lakosságot, hogy kellő elővigyázatossággal kezeljék a hasonló helyzeteket, ne váljanak a csalók áldozatává. Valódi munkatársaink Vízmű-emblémás ruhában dolgoznak és kérésre igazolványukat felmutatják.

2023.04.19
Ügyfélszolgálati hír
Sajtóközlemény

Tájékoztató a házi kutak megvalósításáról és fenntartásáról

Tisztelt Felhasználóink!

Magyarországon ma a felszín  alatti vízkészletekre az egyik legnagyobb kockázatot az illegálisan, ezáltal hatósági kontroll hiányában, jellemzően szakszerűtlenül kialakított kutak jelentik.

A Vízügy házi kutak megvalósításáról és fenntartásáról szóló tájékoztatóját ide kattintva olvashatják.

Lakossági kerti kutakkal kapcsolatos tájékoztató_Oldal_1Lakossági kerti kutakkal kapcsolatos tájékoztató_Oldal_2

2023.03.29
Ügyfélszolgálati hír
Sajtóközlemény

Elektronikus számlázás népszerűsítése

Tisztelt Felhasználóink!

Társaságunk az elektronikus számlázás népszerűsítése érdekében kampányt indít, amelynek keretében a PDF-számla és az e-számla számos előnyére kívánjuk felhívni felhasználóink figyelmét.

Az erről szóló tájékoztatónk ide kattintva érhető el.

A kampány részeként 2022. október 17-től várhatóan 2023. január közepéig társaságunk megbízásából a Lépéselőny Kft. telefonon keresi meg felhasználóinkat.

Kérjük, válaszaikkal segítsék közös munkánkat!

Köszönjük!

 

2022.10.14
Ügyfélszolgálati hír
Sajtóközlemény

Víz Világnapi nyílt nap

Két év kihagyás után a KEHOP 2.1.7-19-2019-00022 „A klímaváltozás hatása a vízbázis védelmére a PANNON-VÍZ Zrt., az AQUA Szolgáltató Kft. és a Soproni Vízmű Zrt. területén: szemléletformálás a lakosság körében” pályázat keretein belül  újra megtartottuk a Víz Világnapi nyílt napunkat.

A program nagy sikert aratott a résztvevők körében. Közel kétezer gyermek és kísérőik látogattak el hozzánk. Vendégeink nem csak Sopronból érkeztek, érkeztek hozzánk többek között Répcevisről, Sopronkövesdről, Fertőhomokról és Bőből is.

A résztvevőket színes, korosztályonként változó programokkal vártuk, bemutatva a társaság tevékenységeit, mindennapjait: a munkagépektől és a vízbekötésektől a szennyvízhálózatig, az irányítástechnikától a helyszíni kivizsgáláson át a laboros kísérletekig, továbbá volt még csőtörés és vízvezeték keresés, valamint csatornakamerás bemutató is. Emellett számos játékkal és a szakmába illó videók vetítésével is készültünk.

2022.03.25
Ügyfélszolgálati hír
Sajtóközlemény

Felhívás tanulmányi versenyre

FELHÍVÁS

„PANNON-VÍZ – SOPRONI VÍZMŰ – AQUA VÍZŐRZŐK” TANULMÁNYI VERSENYRE

Előzmények

A PANNON-VÍZ Regionális Önkormányzati Víziközmű-szolgáltató Zrt., konzorciumi partnerségben a Soproni Vízmű Zrt.-vel, az AQUA Szolgáltató Kft.-vel, a Magyar Víziközmű Szövetséggel, és partneri együttműködésben a Győri Szakképzési Centrum Hild József Építőipari Szakgimnáziumával sikeres pályázatot nyújtott be a KEHOP-2.1.7 „A víziközmű-szolgáltatással kapcsolatos szemléletformálás” kódszámú és című pályázati felhívásra, melynek keretében 117.399.727 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült.

A projekt átfogó, általános célja összhangban az EU 2020 stratégiát támogatandó, Magyarország Partnerségi Megállapodásában foglaltakkal, az éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodás, a természeti erőforrások – ezen belül kiemelten az ivóvízkészlet – tudatos, fenntartható és takarékos használata, védelme; az erőforrás-felhasználás hatékonyságának előmozdítása, valamint a környezetvédelem. Ezen belül egyenlő figyelmet fordít a vízbázis védelem különböző aspektusaira; a szennyezések elkerülésére és a szennyvíztisztítás kérdéskörére annak érdekében, hogy a víziközmű-szolgáltatás komplex rendszerét be tudjuk mutatni.

A projekt során tervezett tevékenységeket a résztvevők részben közösen, részben egyénileg valósítják meg, igazodva a már több éve folytatott szemléletformálási hagyományaikhoz.

Jelen felhívás a projekt részeként a szolgáltatási területeket lefedő, azok valós vízvédelmi problémáit megjelentető, aktív eléréseket eredményező versenyt kíván létrehozni és megvalósítani.

 1.      A tanulmányi verseny kiírója
 

PANNON-VÍZ Regionális Önkormányzati Víziközmű-szolgáltató Zrt. (9025 Győr, Országút u. 4.), a Soproni Vízmű Zrt. (9400 Sopron, Bartók Béla utca 42.), és az AQUA Szolgáltató Kft. (9200 Mosonmagyaróvár, Timföldgyári út 4.).

2.      A tanulmányi verseny céljai
 

A projekt lehetőséget biztosít arra, hogy tanulmányi verseny formájában hívja fel a figyelmet:

  • a víziközmű-szolgáltatás komplex rendszerére,
  • a meglévő infrastruktúra állagmegóvására,
  • a felhasználói tudatosság növelésére: víztakarékosság, fagyvédelem, helyes csatornahasználat,
  • a klímaváltozás hatása a víziközmű-szolgáltatásra.

3.      A tanulmányi verseny célcsoportjai
 

A PANNON-VÍZ Regionális Önkormányzati Víziközmű-szolgáltató Zrt., a Soproni Vízmű Zrt, és az AQUA Szolgáltató Kft. szolgáltatási területein elhelyezkedő településeken lakó (a települések felsorolása jelen versenyfelhívás mellékletében találhatóak), vagy az ezeken a településeken működő köznevelési, illetve szakképző intézményekben (általános iskolák, gimnáziumok, szakgimnáziumok, technikumok, szakképző iskolák) tanulói jogviszonnyal rendelkező tanulók a következő korcsoportokban:

  • az általános iskola alsó tagozatán tanulók,
  • az általános iskola felső tagozatán tanulók,
  • középfokú oktatási intézményekben (gimnáziumok, szakgimnáziumok, technikumok, szakképző iskolák) tanulók.

A 6, illetve 8 osztályos gimnázium 5. 6. 7. és 8. évfolyamos tanulói, az általános iskola felső tagozatán indulnak versenybe.

 4.      A tanulmányi verseny témakörei


 A vészhívás megérkezett: veszélyben a bolygó!
Diego007 az ügynök egér újra meg kell, hogy mentse az egész teremtett világot - ezzel a jövő generációit.
Harca során a diákok segítségével megkeresi az anyag- és energia-megtakarításokat - ezzel megelőzve a hulladékok képződését, az energia és az ivóvíz pazarlást.

 A küldetésben (tesztekben) a következő témák elsajátításáról adnak számot a résztvevők:

  • fenntartható vízgazdálkodás - takarékos vízhasználat a háztartásban,
  • a fentieket támogató háztartási praktikák, gépészeti-technikai megoldások,
  • víztakarékos magatartás.

5.      A tanulmányi versenyen való részvétel módja
 

Először az intézmény jelzi részvételi szándékát a mate.timea@pannon-viz.hu címen, a tárgyban megjelölve „Vízőrzők”. Az intézmény vállalja, hogy egy meghatározott napon bonyolítja le tanulói bevonásával a tanulmányi versenyt, ugyanis a tesztek kitöltésének egyéni idejét mérni kell.
A tanulmányi verseny kiírójának képviselője által papír alapon biztosított tesztlapon a jelentkezési adatok megadását követően, a kérdésekre történő válaszadással vesz részt a tanuló a versenyen. A kitöltött tesztlapokat az iskola által kijelölt pedagógus juttatja el a felhívás kiírójához.

6.      Határidők, a tanulmányi verseny időtartama
 

„Pannon-Víz – Soproni Vízmű – AQUA Vízőrzők” küldetése tanulmányi verseny 2022. február 25. és 2022. június 30-ig érhető el az intézmények számára.

 7.      Szülői hozzájárulás
 

Fontos tudni: ha 18 év alatti diák vesz részt a versenyben, akkor ehhez szükség van a szülő hozzájárulására.

A 18 éven aluli diákok a szülői nyilatkozat megérkezéséig is részt vehetnek a versenyben/teljesíthetik a küldetést, azonban az általuk kitöltött teszt csak akkor lesz továbbítva a versenyt lebonyolító Intézmény által a Kiíróhoz (valamint az elért eredményük csak akkor lesz értékelve és díjazva), ha a kitöltött, aláírt szülői nyilatkozatot az Intézmény a Kiírókhoz – postai úton – eljuttatja. Amennyiben ez nem történik meg legkésőbb a verseny időszak végéig, akkor annak a tanulónak a tesztje érvényét veszti, a versenyben nem vehet részt.

 8.      Háttéranyagok a felkészüléshez
 

A versenyre történő felkészülést a következő linkek segítik:

https://www.pannon-viz.hu/cikk/viz-vilagnap-online-kornyezetismeret-ora-video-.html

https://www.pannon-viz.hu/cikk/ivoviz_ellatas.html

https://www.aquakft.hu/tudasbazis

https://www.sopronivizmu.hu/szolgaltatas

https://www.aquakft.hu/ivoviz-szolgaltatas

https://www.aquakft.hu/userfiles/file/letoltesek/tudnivalok-a-csapvizzel-kapcsolatban.pdf

https://www.sopronivizmu.hu/szolgaltatas/laborat%C3%B3riumi-szolg%C3%A1ltat%C3%A1sok/v%C3%ADzmin%C5%91s%C3%A9gi-adatok

https://www.pannon-viz.hu/cikk/vizkemenyseg.html#!prettyPhoto

https://www.maviz.org/fogyasztoi_hir/hogyan_keszul_a_csapviz

https://www.aquakft.hu/userfiles/file/letoltesek/csatornahasznalati-illemtan.pdf

 https://www.ervzrt.hu/a-vizrol/a-fold-vizkeszlete/

http://www.maviz.org/meddig_eleg_a_fold_vizkeszlete

A VÍZ, MINT ERŐFORRÁS ÉS KOCKÁZAT | Digitális Tankönyvtár (tankonyvtar.hu)

https://www.pannon-viz.hu/cikk/gyori_vizellatas_tortenete.html

https://www.mozaweb.hu/Extra-3D_modell-Ivovizellatas-139718

Továbbá a www.nkp.hu oldalon elérhető okos tankönyvek (elsősorban földrajz, biológia, természettudomány, illetve az alsó tagozat 3 – 4. osztályai számára készült környezetismeret tankönyvek).

 

9.      A tanulmányi versenyfelhívás és ez ehhez kapcsolódó dokumentáció elérhetősége
 

PANNON-VÍZ Regionális Önkormányzati Víziközmű-szolgáltató Zrt. szolgáltatási területén:

https://www.pannon-viz.hu/article/felhivas-tanulmanyi-versenyre.html

Soproni Vízmű Zrt. szolgáltatási területén:

https://www.sopronivizmu.hu/news/21/85/Felh%C3%ADv%C3%A1s-tanulm%C3%A1nyi-versenyre

 AQUA SZOLGÁLTATÓ Kft. szolgáltatási területén:

https://www.aquakft.hu/kozerdeku#tanulmanyi-verseny

 

10.  A tanulmányi versenyfelhívás dokumentumlistája
 

  • tanulmányi versenyfelhívás,
  • azon települések listája, ahonnét kezdeményezni lehet a tanulmányi versenyen való részvételt.

A dokumentumokban található információkat együttesen kell figyelembe venni.

11.  Az értékelés szempontjai
 

  • a kérdésekre adott jó válaszok aránya,
  • a kitöltés időtartama,

holtverseny esetén a helyezések sorsolással kerülnek eldöntésre.

12.  Díjazás, eredményhirdetés
 

Az eredmény közzétételére 2022. szeptember 30-ig kerül sor a versenyt meghirdető szervezetek honlapjain.

Iskolai tagozatok szerint (általános iskola alsó tagozat, általános iskola felső tagozat, középiskola) az az első 3 versenyző kerül díjazásra, aki a legjobb eredménnyel (jó válaszok aránya) és leggyorsabban, legrövidebb idő alatt tölti ki a tesztet.

Különdíjban részesülnek azok az iskolák (az első három), ahonnan a legtöbb versenyző vesz részt a tanulmányi versenyben (a tanulói létszámot figyelembe véve).

  

13.  További információk
 

További információk az alábbi e-mail címeken kérhetők:

Pannon-Víz Zrt. szolgáltatási területén: mate.timea@pannon-viz.hu
Soproni Vízmű Zrt. szolgáltatási területén: arany.jadi.eniko@sopronivizmu.hu
AQUA Szolgáltató Kft. szolgáltatási területén: arany.jadi.eniko@aquakft.hu


Kérjük, hogy a levél tárgyában tüntesse fel: „Pannon-Víz – Soproni Vízmű – AQUA Vízőrzők”.

 

14.  A módosítás joga
 

A pályázat kiírója fenntartja a jogot arra, hogy a pályázati felhívás bármelyik pontja változhat oly módon, hogy az, a már versenytesztet kitöltőket hátrányosan nem érintheti.

 

15.  A tanulmányi verseny szervezője
 

A versenyszervezést és a verseny lebonyolítását a PANNON-VÍZ Regionális Önkormányzati Víziközmű-szolgáltató Zrt., a Soproni Vízmű Zrt., és az AQUA Szolgáltató Kft. végzi.

 

 Sikeres részvételt kívánunk!

  

Letölthető mellékletek:

 Adatvédelmi tájékoztató és folyamatleírás

Hozzájáruló nyilatkozat személyes adatkezeléshez

1.sz. melléklet: Pályázatra jogosult települések listája

2022.03.02
Ügyfélszolgálati hír
Sajtóközlemény

SMS értesítés

SMS értesítést kapnak társaságunk azon felhasználói, akiknek a felhasználási helye érintett egy csőtörés miatti szolgáltatás kiesésben (kizárásban).

2021.08.04