Aktualitások

Az ivóvíz közműhálózatba bekapcsolt házi ivóvízhálózatot saját célú vízellátó létesítménnyel összekötni tilos

2017. november 15.

Tisztelt Felhasználóink!

 

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a víziközmű-szolgáltatásról szóló 2011. évi CCIX. törvény egyes rendelkezéseinek végrehajtásáról szóló 58/2013. (II. 27.) Korm. rendelet 79.§ (4) bekezdése értelmében az ivóvíz közműhálózatba bekapcsolt házi ivóvízhálózatot saját célú vízellátó létesítménnyel összekötni tilos.

A felhasználók által üzemeltetett házi vízművek (kutak, vezetékek, víztisztító berendezések) számos esetben súlyos egészségügyi kockázatot jelenthetnek, mivel a fúrt kutak gyenge vízminősége, az alkalmazott anyagok és technológia műszaki nem megfelelősége, valamint a rendszeres karbantartás hiánya mikrobiológiai és/vagy kémiai szennyeződést eredményezhet. Amennyiben a felhasználó belső vízhálózata összeköttetésben áll a közüzemi vízellátó rendszerrel, a szennyeződés átterjedhet akár a vízmű által üzemeltetett vezetékhálózatba is, ezzel nagyobb területre kiterjedő, komoly problémát okozva.

A rendelet 68.§ (7) bekezdése alapján, ha társaságunk ellenőrzés vagy fogyasztásmérő berendezés leolvasása során a házi ivóvíz- és szennyvízhálózat, illetve a csatlakozó hálózat közegészségügyi vagy műszaki szempontból nem megfelelő állapotát tapasztalja, határidő kitűzésével felszólítja a felhasználót a szükséges teendők elvégzésére és erről tájékoztatja az illetékes népegészségügyi szervet.

Fagyveszély miatt nem végzünk vízbekötéseket

2017. november 15.

 

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy  2017. november 15-től 2018. február 28-ig
- fagyveszély miatt - nem végzünk vízbekötéseket.

Egyidejűleg kérjük, hogy a téli időszakban szíveskedjenek a mérőeszköz,
illetve a házi ivóvíz- és szennyvízhálózat megfelelő fagyvédelmét biztosítani.
Együttműködésüket köszönjük! 

 

 

Változik a vízbekötés megrendelésének folyamata

2017. október 31.

Tisztelt Felhasználónk!

 

2017. november 1-jétől változik a vízbekötés megrendelés folyamata.

 

Az erről készült tájékoztatóinkat az alábbi linkeken olvashatják.

 

Igénylőlap a földmunkával járó vízbekötés megrendeléséhez és megszüntetéséhez

 

Tájékoztató a földmunkával járó vízbekötés megrendelés folyamatáról

 

Tájékoztató a földmunkával járó vízbekötés megszüntetés megrendelésének folyamatáról

Hálózatfenntartási és hálózatjavítási munkák

2017. június 02.

Tisztelt Felhasználóink!

 

Az alábbi linkre kattintva elérhetők társaságunk hálózatfenntartási, illetve hálózatjavítási munkái, a vízszolgáltatás szüneteltetésében érintett helyek megjelölésével.

 

Hálózatfenntartási és hálózatjavítási munkák

 


SMS értesítés

2015. augusztus 28.

SMS értesítést kapnak társaságunk azon felhasználói, akiknek a felhasználási helye érintett egy csőtörés miatti szolgáltatás kiesésben (kizárásban). A saját fejlesztésű térinformatikai rendszer szolgáltatását a főmérővel és a mellékmérővel rendelkező felhasználók egyaránt igénybe vehetik, amennyiben – ügyfélszolgálati elérhetőségeink bármelyikén – megadják a mobiltelefonos elérhetőségüket.

 

Időnként előfordul azonban, hogy a csőtörés körülményei vagy a kiszakaszolandó hálózat összetettsége miatt a zárást a személy- és vagyonbiztonság érdekében haladéktalanul meg kell kezdeni, így nincs idő kizárási tervet készíteni, amely alapján a rendszer automatikusan kiválasztja az érintett felhasználókat.

 

Az SMS-eket diszpécsereink egyetlen kattintással küldik el valamennyi érintett felhasználó részére. Az egy-egy esetben vagy akár egy-egy hónap alatt kiküldött SMS-ek száma rendkívül változatos (havonta a néhány 10 darabtól a pár 100-as nagyságrendig terjed), a vízhálózaton észlelt meghibásodások számától és helyétől függ. Egy-egy szerencsétlen helyen keletkezett csőtörés számos felhasználót érinthet, míg szerencsésebb esetekben mindössze néhány felhasználási hely kizárására van szükség. 

 

Tájékoztató

2014. január 17.

Tisztelt Felhasználónk!

 

A belső – vízmennyiség-mérő után kiépített – hálózatokba beépített különféle anyagú csővezetékek, szerelvények vízminőségre gyakorolt hatásairól szóló tájékoztatónkat ide kattintva töltheti le.

Minőség

Elérhetőség

Készítette: Feki Webstudio @ 2011 - honlap, weblap, kereső-optimalizálás